BIGÅRDSTRÄFFAR 2019 I samverkan med ...alltid kl.14.00

• 19 maj Himmelsberga föreningens bigård,  Lars Jonsson pratar vaxhantering,
                gjutning av mellanväggar. Himmelsberga café öppet
  • 16 juni Oskar Werninge, Alby 126, Mörbylånga, Visar slungrum, pratar skattning och honungshantering
  • 4 aug  Åsa och Rickard Green, Östra Södvik 49, Löttorp
  • 1 sept Mona Karlsson och Stefan Persson Högtomtagatan 5, Borgholm

Mona & Stefan kommer visa sitt helt nya slungrum med ny slunga och ny avtäckningsmaskin och berätta om hur dom jobbar med sina bin.

Det här året har varit besvärligt. Det började med att alla sex samhällena dog under vintern, troligen av utsot.
Mona & Stefan har trots allt fått fram sex nya samhällen under sommaren till invintring.

Vi planerar också dra lite slutsatser om bisommaren 2019 samt diskutera hur man genomför den viktiga varroabehandlingen på bästa sätt

Välkommen till Högtomtagatan 5, mitt i Högtomta och mitt i kurvan beläget på den västra sidan.

Inte bara medlemmar utan även alla andra som är intresserade av bin och biodling är hjärtligt välkomna! Ta med fikakorg!